Není práce jako práce.

02.06.2011 21:30

Nejděsivější cesta do práce: šplh na půlkilometrový stožár bez zajištění.

Videozáznam pracovní cesty několika mužů zaměstnaných na americkém vysílači Guided Tower. Stožár měřící 538 metrů musí zdolávat pokaždé, když je potřeba na vysílači cokoli opravit či jej zkontrolovat. Muži se při nebezpečném výstupu jistí sami pouze lanem s karabinou, které však stoprocentní bezpečnost nezaručí. Naopak s sebou musí táhnout náklad vážící zhruba 15 kilogramů, ve kterém si nesou potřebné věci, včetně jídla či nářadí.

video: www.youtube.com/watch?v=tgO4Gd4RhvM

zdroj: www.novinky.cz/koktejl/211953-nejdesivejsi-cesta-do-prace-splh-na-pulkilometrovy-stozar-bez-zajisteni.html

Naproti tomu:

Hušák má nárok na zlatý padák, za odchod by dostal desítky milionů

Přesnou výši Hušákovy odměny Cupkův tým teprve počítá, uvedly Hospodářské noviny, které s informací přišly. "Každopádně se jedná o desítky milionů korun," řekl zdroj obeznámený s kontraktem. Podle něj měl Hušák patnáctimilionový roční plat, z toho přibližně milion korun byla základní měsíční mzda.

Hušák informace o odstupném popřel. "Nemám žádné odstupné. Mám konkurenční doložku, která není špatná, nebudu ale říkat jak, protože mám se zaměstnavatelem dohodu, že o smlouvě nebudeme ani já, ani druhá strana hovořit," řekl šéf Sazky

Osud šéfa Sazky ve firmě je v rukou insolvenčního správce Josefa Cupky a věřitelů. Buď zůstane formálně ve funkci a bude za to pobírat mzdu, nebo bude odvolán a Sazka mu bude nucena přiznat tučné odstupné. Na to by Sazka neměla, Hušák by se tedy stal jejím věřitelem.

celý článek:ekonomika.idnes.cz/husak-ma-narok-na-zlaty-padak-za-odchod-by-dostal-desitky-milionu-pxm-/ekonomika.aspx?c=A110602_105029_ekonomika_fih

" A pak se můžeme divit, že se nám zvedá DPH a podobně nemělo by se místo zdražování zavést skutečná reforma astronomických platů? "

 

Zpět

Vyhledávání

© 1910 Všechna práva zahrazena.